Faste sengetider

Hjemme hos os, er sengetider altid noget der har lagt rimeligt fast, også i weekender selvom de her godt kan forlænges med en times tid i forhold til hverdagen – men alligevel nogenlunde det samme hver weekend. 

Min (kommende) mand er bager og står op kl. 01.30 for at være på arbejde en time senere. Det betyder at i de 14 år som vi har været sammen, har vi altid gået i seng kl 21, for at kunne putte sammen. Dette er også en af grundene til, at vores børn har faste putte tider, hvis de voksne skal have lov bare at have en lille time alene sammen om aftenen – og ja, det prioritere og nyder vi altså! Vincent (på 4) bliver derfor puttet kl. 19.00 og Emmaly (på 10) bliver puttet kl. 19.30. 

Gal eller genial? Når mindste manden udtænker planer i søvne.

Vi dog har indimellem oplevet at veninder kommer omkring kl. 20 og spørger om Emmaly kan lege! “Øh nej?!” Jeg kan blive helt chokeret over, at børn får lov til, at have legeaftaler på det tid af døgnet! Fair nok, at man ikke har puttet sine børn kl. 20.00, men at man sågar mener at de har tid til at lege med andre på det tidspunkt i hvad – en halv til en hel time, for først derefter at skulle hjem og børste tænder, i nattøj og så puttes….

Jeg forsøger ikke at lave en moralprædiken,  men undres bare helt oprigtigt! Et barn på 10 år, bør gerne få 10-10,5 times søvn for at kunne fungere optimalt næste dag. Min datters vækkeur ringer kl. 6.30 om morgenen, så synes jo egentlig det passer? 

Hjælp mig lige her! Er jeg helt gal på den? Er det bare mig der er sindsyg skrap med puttetider? Hvad gør i andre?

Skriv et svar